Avagy a mi történetünk...

Mi Menni Anglia

Mi Menni Anglia

Ügyek

2014. október 10. - bukiszabolcs

Móni munkába állt, napi nyolc órában már az angol GDP-t lapátolja. Ma reggel sikerült elsajátítania az ernyővel való kerékpározás művészetét.

Én addig itthon tevékenykedem. Főzök, mosok, takarítok. Vásárolni és bankba járok, még a végén mellem nő, hisztis leszek, és rákapok a brazil sorozatokra. Még jó, hogy nincs TVnk.

Ha már TV. Végre eldöntöttük, hogy melyik szolgáltató mely csomagját választjuk. Tengernyi internet csomag, vezetékes telefon és TV közül lehet választani. Játék az opciókkal, a hűségidővel és egyéb marhaságokkal. Mardunk a legolcsóbb, de teljesen normális internetnél. A rendelés közben derül ki, hogy csak angol bankszámlát fogad el a rendszer, na az még nincs. Itt már fizetős opció a papír alapú csekk és a havonta majd befizetem opció. Nem bíznak semmit sem a véletlenre. Amihez munkaerő kell, az drágább.

No, el bankba.

A Lloydsra esett a választás. Móni az asztali vonalasról időpontot egyeztet, Szabika meg minden papírral a kezében besétál a 95%os páratartalomban a fél településen keresztül. Robin nagyon kedves és udvarias, megérti, hogy külföldivel van dolga, mondja is, hogy szóljak ha lassabban beszéljen. Ennek ellenére minden tiszta, érthető, szótár sem kellett. Lebeszélünk mindent. Érdekes módon a legalapabb számlát ajánlja, ami ingyen van. De minden. Számlavezetés, kártya használat, készpénz felvétel, utalás. Nem értem, hogy mi az üzlet ebben, de mindegy.

Sajnos valami miatt egy plusz papírra is szükség van, ami nélkül nem tudják befejezni a számlanyitásom, így azért még holnap begurulok az ingatlan irodába. Még jó, hogy közvetlenül egymás mellett van a két iroda. A kis város előnye.

Tegnap délután a helyi plázában találtunk egy fényképes hirdetést, hogy £35 egy nem is rossz állapotú bringa. Ma többször is hívtam a megadott számot, de mintha nem működne. Ezen felbuzdulva neten rákerestem a helyi apróhirdetésekre, és kemény £10-ért találtam egy hasonlót. Rögtön írtam egy smst a hirdetőnek, és lebeszéltük, hogy ma 6ra átugrom érte. Kb. 7-8 perc séta otthonról. El is mentünk, és tényleg nem vicc, £10ért elhoztuk a bringát, sőt £6ért még egy új lakatot is adott a lengyel srác, aki két éve költözött ide. Ennyi idő alatt sikerült összehoznia: jó környéken szép ház, jó autó...mi kellhet még?! Szóval immáron ketten gurulunk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://mimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr326776971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása