Avagy a mi történetünk...

Mi Menni Anglia

Mi Menni Anglia

Berendezkedés I.

2014. október 07. - bukiszabolcs

Megkezdtük a lakás birtokba vételét, avagy elindultunk a rögös úton.

Reggel csináltunk egy skiccet az alaprajzról, és gondosan lemértük amit csak kellett. A szoba szélessége, ablak méretek és a többi. Ha útközben látunk valami jót tudjuk, hogy elfér-e vagy sem.
A lakáson egyébként látszik, hogy sokat nem invesztált bele a tulajdonos. Felújított a lakás, de mindenből a legolcsóbb került beszerelésre, illetve a tárolási megoldások is ezt tükrözik. De nem kell aggódni, minden megvan, minden használható.

 Az előszoba és a nappali a bőröndökkel

Kilátás a nappaliból

A tetőtér, tárolókkal

Kihasználva az alkalmat, hogy van autó a fenekünk alatt, gyorsan bejártuk a környéket, legalábbis átruccantunk Hatfieldbe. Szerencsére szép nagy csomagtere volt az autónak, azt nap végére tele is pakoltuk. Háztartási gépek, élelmiszer, illetve csupa olyan dolog, ami kellett. Máris otthonosabb az élet.


Egyik zseniális szerkezetünk Mr. Matsui, a 21 éves mikró. Egy úgynevezett charity shopban vásároltuk. Az állandóan kint lévő címke szerint "csak ma, minden elektronikai holmi fél áron". Így kerek Ł6ért hazavittük szegényt. A "szervízkönyv" alapján 1993-ban vásárolták. 2-3 percnél többet egyhuzamban nem bír melegíteni, néha még annyit sem. Ilyenkor próbálkozunk, aztán a végére csak összejön. Összességében olyan, mint egy idős japán bácsi. Teszi a dolgát, de már nem azzal a vehemenciával mint tiniként. 21 év mikróhullámú sütő évben számolva barátok közt is 100 év. Képzeljetek el egy 100 éves japán bácsikát.

A charity shop lényege az, hogy a megunt, felesleges, de még használható holmikat beadják, ott pedig nagyon jutányos áron értékesítik.


Ez a szerkezet pedig a zuhany. Előtte állva fogalmunk sem volt, hogy hogyan működik. A power led nem világít, anélkül pedig hiába tekergettük a gombokat. Egy kis internetes keresés után rájöttünk. Angliában nagy siker. Ez a készülék a bejövő hideg vízből csinál fogyaszthatóan meleg vizet. Nincs szükség bojlerre, ami előnyös, hisz elég kicsik a lakások, és ha egyszer gond lenne vele, akkor bizony nincs meleg víz.
A lakásban szinte csupa olyan konnektor van, amihez beépítettek egy biztonsági kapcsolót is. Nem szükséges kihúzni a konnektorból a tárgyakat, csak lekapcsolja az ember a billentyűt, és máris biztonság van. Ilyen egyébként a konyhában a sütő, mosógép és a hűtő is. A készülék közvetlen közelében van egy biztosítékkal egybeépített főkapcsoló.

A fárasztó takarítást követően kipakoltuk az autó tartalmát, és végre úgy fest a konyha, mint egy normális konyha. Az estét továbbra is egy ismerősnél töltöttük, mert a lakás többi része teljesen üres volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr656767355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása