Avagy a mi történetünk...

Mi Menni Anglia

Mi Menni Anglia

Felfedezés

2014. október 10. - bukiszabolcs

Apró lépések, de előre lépések.

Már mindkettőnknek van bankszámlája, végre van rendes korlátlan internet, így ha bárki skype-olni szeretne, csak szóljon előre, mi itt leszünk.

Hogy mi is történt? Kattints a Tovább gombra.

Móni magyar kollégái meghívtak a szokásos péntek esti eszünk-iszunk találkozóra. Jót beszélgettünk, sok mindent megtudtunk mind a kinti életről, mind az angol emberekről úgy általában és természetesen a teszkóról is.

Szombaton gondoltunk teszünk egy kis túrát a közeli falvakba. Jó ötletnek tűnt, ám ezen az egy napon volt egyedül cudar, barátságtalan idő mióta itt vagyunk. Hűvös volt, és volt valami csapadék féle, de nem tudtuk eldönteni, hogy csepergő eső, vagy csak a pára. Mindenesetre tettünk egy kis kört a környéken, megnéztünk milyen az igazi country side. Rengeteg állattal találkoztunk. Lovak, bárányok, nyulak vadon, mókus és szebbnél-szebb madarak.

A kirándulós napon elnéztünk a helyi reptér felé is. Szerencsére sportreptér, így csak kis gépek járnak errefelé. Az első hétvégén szinte egész nap rendes műrepülők gyakoroltak színes füstcsíkokat eregetve maguk után. Az egyik gép festése a Red Bullos műrepülőre hasonlított, de nem mondanám meg pontosan. A lényeg, hogy ingyen show volt.

Vásárlás terén igazán jó helyünk van, hisz kb. 2-3 perc sétára van egy Lidl és egy Tesco Express, szóval kora reggeltől késő estig mindent beszerezhetünk, ráadásul jó áron.

A hús szép, és a szokványos csirke-sertés-marha mellett van bárány és többféle hal is. Sertésből viszont érdekes mód kicsi a választék (vagy csak lerabolták).

A zöldség gyönyörű, igaz például a paradicsom kissé fakó, de ez elegendő nap nélkül sajnos így van. Felvágottak és sajtok is vannak szép számmal, de azért nem kell sokra számítani. A tojás sárgája is elég fakó, de majd megszokjuk. A tej ellenben valami szenzációsan finom. 1-2-4 és 6 pintes kiszerelésben kapni. Ez utóbbi 3,408 Liter, szóval ezt nem szoktuk venni, mert nem fogy el mire megromlana. A Lidlben szinte kizárólag előre szeletelt kocka kenyeret lehet kapni, ami nem rossz, de még próbálkozunk.

Vasárnak két lengyel (és közép európai) bolba is volt szerencsénk eljutni, ami szomszéd kisvárosban Hatfield-ben van, kollégék azt mondták, hogy ott már több lengyel lakik mint bármilyen más náció, van benne valami... Na szóval a lengyel boltban volt finom gépsonka, ami nekem a '80-as évek ízvilágát juttatta eszembe, nagyon finom, illetve itt kaptunk olyan kenyeret, ami otthon is van, no meg krémest!!! kell ennél több? :) de közel 700 Ft-nak megfelelő fontért egy liter sió üdítőt is vehettünk volna akár, ill. maci virágméz is volt, meg füstölt száraz kolbász... úgyhogy el vagyunk látva minden jóval, de azért otthon jobb az íze mindennek :)

Ja, tejföl nincs. Van 6-7 -féle joghurt, meg görög joghurt, meg tejszín, de tejföl nincs.

Most francia hetek vannak, és lehet kapni French Cream néven 30%os „tejfölt”. Nem vicc, 30% zsír tartalma van. Valami csodálatos íze van. Salátára szoktuk tenni, nem pazaroljuk.

Nagyon érdekes, de a konyhakész/félkész ételek árai semmilyen arányban nem állnak a nyers alapanyagokéval. Ahogy elnézem a szalagra kipakolt cuccokat, mindenki 2 fontos fagyasztott pizzát visz haza, vagy 1-2 fontért mikróban melegíthető azonnal fogyasztható dobozos kaját. Ugyanezt otthon előállítani 4-5 font és persze idő. A kész ételeknek állítólag itt kint a második világháborúra visszatekintő hagyománya van, mikor is a férfiak a fronton harcoltak, az asszonyok pedig a gyárban melóztak, nem volt senkinek sem ideje főzni. Ezért itt teljesen  természetes, hogy még a rizst is már megfőzve árulják a boltban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr586776975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AggiCo 2014.10.10. 10:49:40

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogotokra! Én most tervezem a kiutat, és rengeteg kérdésem lenne.
Most csak hármat írok...
1) Hogyan tudtatok itthonról előre lakást bérelni?
2) Hogyan és milyen munkát végez Móni? Itthoni cég küldte ki, vagy itthonról pályázott?
3) Nagyon nehéz volt a vezetés? Mi volt benne a legnehezebb?

Blogwriter 2014.10.24. 10:40:36

Sziasztok, mi két éve élünk itt Angliában. Sok sikert a felfedezésében. A tejfölt itt úgy találod meg, hogy "soured cream" általában minden nagyobb boltban megtalálható, kb. 1.10 £. :) üdv. Sárkány

Blogwriter 2014.10.24. 10:41:14

meg annyit hogy ha van a kozelben Morrisons, akkor ott tv paprikat es magyar kolbaszt is kaptok! :)

bukiszabolcs 2014.10.24. 10:44:13

@BraunK: A soured cream elnevezés megvan, csupán a közelben lévő Lidlben és Tesco Expressben nincs ilyen. Vagyis előbbiben a francia hetek alkalmával lehetett kapni hasonlót.
Ellenben a nem messze lévő Morrisonsban kapható tejföl. Igaz csak egyféle saját márkás, de finom.

Köszi a tippet
süti beállítások módosítása