Avagy a mi történetünk...

Mi Menni Anglia

Mi Menni Anglia

TV License

2014. október 24. - bukiszabolcs

Ha jól emlékszem, Magyarországon is van/volt ilyen, hogy háztartásonként illetve készülékenként kellett fizetni a TV adásért. Vagyis a földfelszín közelben sugárzott analóg TV és rádió adásokért.

Namármost itt is van ilyen, csak itt £140 évente. Ez színes TVre értendő (!). A fekete-fehér készülékekre csupán £49. Persze vannak mentesülések, például a 74. életévüket beöltöttek, illetve akinek nincs TV készüléke, TV adást nem is tud fogni, rögzíteni. Ha esetleg mégis lenne, és a vizsgálóbiztos úgy találja, hogy mégis kellene fizetni, akkor £1000 a bírság.

Mi ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy nem fizetjük be. TV készülékünk úgysincs, a laptop pedig nem alkalmas TV adás vételére. Majd ha veszünk TV-t, akkor befizetjük az adót. Addig is próba cseresznye.

Update: a BBC TV és rádió csatornái az interneten keresztül nézhetőek/halgathatóak, persze csak angol IP címről (igen, lehet okoskodni). Ám ebben az esetben is szükséges a TV license megléte.

 

Akit érint:

Információt a www.tvlicensing.co.uk oldalon találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr486828867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása